Beek, R.E. van de - Prinses Irene Brigade

Ga naar de inhoud

Beek, R.E. van de

Erelijst gesneuvelden > Namenlijst slachtoffers Veldtocht
Achternaam: Beek
Tussenvoegsels: van de 
Voornaam: Reinier Evert 
Voorletters: R.E. 
Rang: Sold.
Mil. Onderdeel: Kon.Ned.Brig.Prinses Irene 
Geboorteplaats: Den Haag 
Geboortedatum: 31-08-1916 
Overlijdensplaats: Hedel 
Overlijdensdatum: 23-04-1945    
Begraafplaats: Militair ereveld Grebbeberg te Rhenen 
Gemeente: Rhenen Provincie: Utrecht 
Land: Nederland 
Vak:   
Rij: 8 
Nummer: 40    

De ouders van Reinier zijn boekdrukker Evert Hendrik van de Beek (*1894) en naaister Gijsberta Begga Cornelia Helena van Groeningen (*1895). Ze trouwden op 20 mei 1914 in Den Haag. Ze kregen samen zes kinderen: Aart (*1914), Reinier Evert (1916-1945), Maria Hendrika (*1920), Gijsberta Begga Cornelia Helena (*1924), Evert Hendrik (*1929) en tenslotte Carolina (*1933).

Reinier was voor de oorlog slager in Den Haag en getrouwd. Vermoedelijk is hij tijdens de mobilisatie opgeroepen en geplaatst in de Peel-Raamstelling. Vervolgens is hij na de capitulatie met andere legereenheden naar Engeland gevlucht en heeft zich in Porthcawl aangesloten bij de voorloper van de prinses Irene Brigade.

Soldaat Reinier van de Beek kwam bij gevechten van 22 tm. 26 april 1945 in en om Hedel om het leven. Hij was een ziekenverzorger en hielp een soldaat toen hij zelf dodelijk werd geraakt. Het lichaam van deze overleden brengunhelper werd door inwoners van Hedel pas na zes weken gevonden. Eerst werd aangenomen dat hij door de Duitsers krijgsgevangen was gemaakt.


Graf in Hedel Graf in Den Haag

Reinier lag eerst in Hedel begraven, vervolgens in Den Haag en daarna werd zijn stoffelijk overschot overgebracht naar de Grebbeberg.

Met dank aan leden Stamboomvragenforum, m.n. Ludmilla van Santen, mevr. Bossers en Mark van de Beek

    
Terug naar de inhoud