Kerstmis 1941 - Prinses Irene Brigade

Ga naar de inhoud

Kerstmis 1941

Wolverhampton > Wrottesley Park > Feestdagen
Het comité Nederlandsch-Indische kerstgeschenken bood op 1e Kerstdag 1941 de Irene Brigade een diner aan. De menukaart werd ontworpen door Herman van den Bosch. Het geeft een goed overzicht van alle Nederlanders die betrokken zijn  bij de strijd.


Met dank aan Paul Heuts jr.-Canada

Dit is de achterzijde van deze menukaart. De talrijke handtekeningen zijn een bewijs dat de leden van deze brigade uit alle windstreken kwamen.
Paul Heuts jr. heeft deze menukaart van Dick Waterman, een Nederlands Canadese vriend van zijn vader gekregen. Dick zat in eerste instantie bij de PIB, maar is later overgegaan naar de RAF en daar piloot geworden. 
De handtekening van Pauls vader staat links midden op de menu kaart, met "Argentinia" eronder geschreven. Hij woonde daar toen de oorlog uitbrak. 
						Hij kwam via Stratford in Canada bij de PIB, om vervolgens naar de commando's over te stappen. Uiteindelijk kwam Paul bij het Interallied Command terecht.
						Ook is er onderaan de handtekening van Guido Schreve te zien. Hij heeft een boek over zijn oorlogservaringen geschreven.
						(Guido Zembsch Schreve - Pierre Lalande: Special Agent) Pierre Lalande was zijn pseudoniem toen hij ondergronds werkte.
Terug naar de inhoud